Pleine Nature organiseert week- en weekendtrips voor zowel de meest doorwinterde avonturiers voor wie het al wat extremer mag zijn, als voor de mensen die in de natuur ook graag hun comfort behouden. Bekijk hieronder de verschillende voorbeeld arrangementen op maat van de avonturiers, groepen met kinderen of de relaxte levensgenieters.

Uiteraard kan je elementen vanuit elk concept gebruiken om een geïndividualiseerd programma op te stellen.

Bekijk ook onze extra activiteiten!

Met kids naar het bos

Onder begeleiding van Pleine Nature leer je de kneepjes van het bivakkeren kennen. Jullie slapen gezellig in de comfortabele canvas tent of we bouwen samen een water- en winddichte shelter waar jullie dan zorgeloos in kunnen overnachten.

We steken de handen uit de mouwen en in samenwerking met iedereen koken we een heerlijk potje warm buikplezier. Jullie kunnen de rest van de avond zelf afsluiten met gezellige kampvuurmomenten, gezelschapspelletjes en verhalen.

Leef je samen met je kinderen uit en ontdek samen met hen de bijzondere omgeving van het bos. Buiten zijn haalt het beste in je kind en jezelf naar boven en bovendien leren jullie misschien ook van alles bij!


Aan de hand van leuke en kindvriendelijke navigatiemethodes (bijvoorbeeld de Avonturen van Pepijn de Hermelijn) wandelen jullie door de prachtige streek van Nassogne die deel uitmaakt van het Grote Woud van Saint-Hubert. Onderweg kunnen jullie het één en ander bijleren over verschillende soorten struiken en bomen, en misschien zelfs enig ‘wildlife’ aanschouwen.

Comfortabel Avonturieren

Avonturieren hoeft niet altijd lastig en ongemakkelijk te zijn. Profiteer van het beste dat de natuur te bieden heeft zonder veel compromissen te moeten maken op vlak van comfort. Aan de hand van leuke navigatietechnieken wandelen jullie door de prachtige bossen en landsschappen met enkel een licht dagrugzakje op de rug. Lunch en avondmaal wordt voor jullie ter plaatse voorzien!

CATERING


Relax en geniet gewoon van de natuur of een leuke activiteit terwijl een heerlijk bereid gerecht wordt geleverd op jullie bivakplaats. Jullie hoeven slechts de benen onder tafel te schuiven...

GLAMPING

Bij aankomst op de bivakplaats staat deze tent al volledig voorzien klaar voor jullie. Inclusief bedden en warme houtkachel wanneer het wat frisser is.

's Avonds kan je gezellig bezig blijven binnen dankzij de verlichting in de tent.

Woudlopersprogramma

Voor de iets meer doorwinterde avonturiers heeft België heel wat te bieden. In het 'Woudlopersprogramma' zullen jullie voor het grootste deel beroep moeten doen op jullie gezamenlijke survivalervaring.

De technieken waarmee jullie zullen navigeren en de afstand die jullie afleggen zijn uitdagend. Met een basis aan materialen en wat jullie vinden in het bos maken jullie zelf jullie waterdichte overnachtingsplaats in een geïsoleerd stukje natuur.

Pleine Nature voorziet alles van voedsel en dranken, maar jullie doen de rest. Maar wat is er meer voldoeninggevend dan na een uitputtende dag met blozende wangen naar het knisperend kampvuur te kijken in de stilte van de natuur...

Wij leveren alle nodige ingrediënten en kookmaterialen aan, waarna jullie zelfstandig aan de kook gaan op een zelf aangestoken kampvuur! Enige ervaring hierbij kan handig zijn.

Op de bivakplaats voorziet Pleine Nature een koffer met materialen die jullie kunnen gebruiken om een waterdicht shelter te bouwen. Wees creatief en zorg dat je niet met natte voeten wakker wordt! 

Boomklimmen

COMBINEER

Kies je liever voor de korte wandelafstand of wil je wat afwisseling?

Combineer de trektocht dan met een van onze optionele activiteiten!


SPORTIEVE ACTIVITEITEN:  


Breng je buitenweekend naar 'the next level' en kies voor:


Boomklimmen: Trek een klimhelm en -gordel aan en beklim na onze veiligheidsinstructies de hoge Ardense loofbomen! Spanning en een mooi uitzicht gegarandeerd.


Bijlwerpen: Wie denkt aan Ardennen, denkt aan houthakkers. Deze leuke activiteit is zeer voldoeninggevend en is gemakkelijker dan je denkt!


Boogschieten: Tegenwoordig gebruiken ze andere methodes tijdens de jacht, maar dat belet ons niet om als een echte Robin Hood een doelwit te beschieten.

Vanaf €130 per persoon*

*De prijs per persoon is afhankelijk van het aantal personen, de gekozen formules van maaltijden en overnachting, eventuele extra activiteiten en het aantal dagen. 

Vraag een vrijblijvende offerte op maat!

Pleine Nature

Sur Baulet 8

6953 Ambly, Nassogne


BTW BE0743 562 903

BE10 0689 3692 0704

GKCCBEBB© All rights reserved.