Ons uniek biotoop

Zoals de naam doet vermoeden, staat Pleine Nature voor een volledig natuurlijke ervaring. Onze thuisbasis ligt in het uitzonderlijk biotoop van het Grote Woud van Saint-Hubert, één van de meest groene streken in België en ook temidden het UNESCO Geopark Famenne-Ardenne.


Het gebied van het woud strekt zich uit over meer dan 100.000 ha waarvan meer dan de helft bebost is. Het resterende deel biedt mooie uitzichten over pittoreske dorpjes en bijzondere landschappen die uniek zijn voor het Geopark.


Dankzij het dun bevolkte gebied en specifieke landschap is onze omgeving wel dicht bevolkt door de typische Ardense dieren. Het is hier dan ook niet zeldzaam om een hert, vos, everzwijn of hermelijn te spotten.


In deze groene haven van rust hebben wij, Aaron Seys en Manon Denolf, beslist om onze passie voor het buitenleven en avontuur met anderen te delen.

In tijden van constante verbinding met internet en sociale media is het essentieel om ook af en toe te deconnecteren en terug te keren naar meer natuurlijke leefomstandigheden. Goed voor lichaam en geest. Met Pleine Nature kies je in eerste instantie voor gezellig samenzijn en rustig de tijd nemen om buiten te zijn. Een wandeling is een ideaal moment om bij te praten of ook om even samen stil te zijn en de geluiden van de natuur de overhand te laten nemen. Omdat Pleine Nature iedere groep voorziet van een noodtelefoon hoef je zelfs je eigen smartphone niet mee te nemen.

 

Samen met je team, vrienden of familie houd je je bezig met het opbouwen van een gezellig kamp, vuur aansteken, onderdak voorzien voor minder goeie weersomstandigheden en creatief te zijn met wat er in de omgeving te vinden is.

Unplugged

~Verbind niet met de wifi maar met elkaar~

Ecologisch en duurzaam

Pleine Nature heeft zijn bestaan te danken aan duurzaam bosbeheer en een gezond constant klimaat. Als dank daarvoor en om ervoor te zorgen dat we nog vele jaren verder kunnen gaan, kiezen we voor duurzame activiteiten en ecologisch verantwoorde keuzes op vlak van catering en materialen.

 

We gaan de natuur in volgens het ‘Leave No Trace’ principe, waarbij de mens als bezoeker kan genieten van het beste dat de bossen te bieden hebben, maar zonder sporen achter te laten van hun aanwezigheid. Vuilnis proberen we in eerste instantie minimaal te houden, maar we geven altijd ook vuilzakjes mee zodat je geen vuilnis in de natuur hoeft achter te laten.


MAALTIJDEN


Na een hele dag buiten zijn, is een voedzame maaltijd van groot belang! Of jullie nu graag zélf willen koken of liever een bereide maaltijd op de bivak geleverd krijgen, de lokale en duurzaam geproduceerde ingrediënten vullen het lichaam terug met gezonde energie! 


Pleine Nature zorgt voor zowel vegetarische als vleesgerechten. Een goede balans die zorgt voor een beter klimaat. Daarnaast worden de ingrediënten voor onze catering in de mate van het mogelijke rechtstreeks bij lokale producenten gekocht en zijn ze biologisch en duurzaam gekweekt. Boter, eieren en kaas bij de boerderij, honing bij de imker, vlees bij de ambachtelijke slager, groenten bij de groentenboer. Daarmee beperken we de uitstoot van transport en het gebruik van schadelijke mest -en sproeistoffen. Bovendien steunen we daarmee de lokale economie.

Pleine Nature

Sur Baulet 8

6953 Ambly, Nassogne


BTW BE0743 562 903

BE10 0689 3692 0704

GKCCBEBB© All rights reserved.